Lista bazine inot Bucuresti

Lista bazine inot Bucuresti

Mai jos gasiti lista bazinelor de inot din Bucuresti pentru cursurile de inot cu copiii si cu adultii organizate atat la nivel de grup cat si in regim personal.

Ideal ar fi ca fiecare parinte sa-si trimita copilul la cursuri de initiere in inot de la o varsta cat mai frageda, din cel putin doua motive:

In primul rand pentru ca inotul este singurul sport recomandat de specialisti pentru copiii pana-n 10 ani – muschii si articulatiile se pun in miscare fara a fi nevoite sa suporte vreo greutate, acest lucru fiind benefic pentru ca nu afecteaza deloc cresterea copilului.

In al doilea rand, pentru ca le ofera copiilor cunostintele si tehnica necesare pentru a se descurca intr-un mediu care altfel le poate pune viata in pericol.

Cursuri inot la Scoala 25

 Strada Ghinea Bratasanu nr.7
(piscina noua, inaugurata in 2018)

Bazin inot Scoala 25
Cursuri de inot in Bucuresti la Scoala 25 – in Colentina

Bazinul Scolii 25 este acoperit, semiolimpic (25 de metri) si este disponibil pentru:

Cursuri inot copii

Cursuri inot adulti Antrenor personal
Aqua Gym Recuperare fizica

 Program flexibil

  • 300 lei – 8 sedinte (nivel de grup)

  • 400 – 12 sedinte (nivel de grup)

   Preturile cursurilor de inot la Scoala nr.25

In bazinul scolii 25 sunt organizate cursuri de initiere inot, perfectionare si performanta in natatie si polo. Atat adultii cat si copii vor inota pe culoare diferite in functie de nivelul fiecaruia. Preturile difera in functie de asistenta dorita

Mai multe informatii: cursuri inot scoala 25

 

Cursuri inot la Carol Davila

  B-dul Eroii Sanitari nr.8
(piscina renovata complet in  ianuarie 2019)

Bazinul Facultatii de Medicina Carol Davila
Cursuri de inot in Bucuresti la Facultatea de Medicina Carol Davila – in Cotroceni

Bazinul Carol Davila este acoperit, semiolimpic (25 de metri) si este disponibil pentru:

Cursuri inot copii

Cursuri inot adulti Antrenor personal
 Polo pe apa Recuperare fizica

Agrement

  • 300 lei – 8 sedinte (nivel de grup)

  • 400 – 12 sedinte (nivel de grup)

   Preturile cursurilor de inot Carol Davila

Mai multe informatii: cursuri inot Carol Davila

 

Cursuri de inot la Olimpia

  Sos. Iancului nr. 128 A
(piscina renovata in septembrie 2019)

Bazinul de inot Olimpia
Cursuri de inot Olimpia – Langa Mega Mall Bucuresti, in zona Iancului.

Bazinul Olimpia este acoperit (25 de metri) si este disponibil pentru:

Cursuri inot copii

Cursuri inot adulti Antrenor personal

  • 300 lei – 8 sedinte (nivel de grup)

  • 400 – 12 sedinte (nivel de grup)

   Preturile cursurilor de inot Olimpia

  • pentru copii in timpul saptamanii (zilnic) intre orele 17:00 – 20:00

  • pentru adulti in timpul saptamanii (marti si joi) intre orele 20:00 – 21:00

     Programul cursurilor de inot Olimpia

Mai multe informatii: cursuri inot Olimpia

Cursuri inot la Steaua

 Bdul Ghencea nr.35

Bazinul de inot Steaua
Cursuri de inot la Steaua

Bazinul Steaua este acoperit, semiolimpic (25 de metri) si este disponibil pentru:

Cursuri inot copii

Cursuri inot adulti Antrenor personal
Polo pe apa Natatie

Agrement

  • 300 lei – 8 sedinte (nivel de grup)

  • 400 – 12 sedinte (nivel de grup)

   Preturile cursurilor de inot Steaua

  • pentru copii in timpul saptamanii (zilnic) intre orele 16:00 – 21:00

  • pentru adulti in timpul saptamanii (zilnic) intre orele 20:00 – 22:00

     Programul cursurilor de inot Steaua

Bazinul de inot Steaua Bucuresti este primul bazin conceput special pentru jocul de polo pe apa acoperit din Bucure?ti. Aici se tin meciurile de polo pentru copii, juniori si seniori.

Mai multe informatii: cursuri inot Steaua

 

Daca nu mergeti la cursuri de inot:

Atunci cand invatati sa inotati fara un instructor de inot, cel mai important lucru este sa va asigurati ca faceti acest lucru intr-un mediu sigur – NU in ape curgatoare, in lacuri, in mare atunci cand sunt valuri mari sau in piscine adanci care nu au salvamar. Cel mai bine ar fi sa invatati sa inotati intr-o piscina cu o adancime sub 2 m sau sub supravegherea unei persoane care sa va poata ajuta in caz de pericol.

Frica de inot:

Frica de inec este cea care va va pune cele mai multe piedici, trebuie sa gasiti o metoda prin care s-o controlati si sa n-o lasati sa va intrerupa concentrarea. De exemplu, copiii invata mai repede sa inoate pentru ca nu se gandesc atat de mult la ce li se poate intampla in apa. Cu alte cuvinte, le este mai putin frica de apa decat le este adultilor. Trebuie doar sa tineti minte ca, daca va relaxati, corpul vostru o sa pluteasca cu foarte putin efort.

Accesoriile importante pentru inot:

Ochelarii pentru inot sunt un accesoriu care o sa va ajute mult si nu sunt in niciun caz un accesoriu pentru copii. Acestia va vor ajuta sa va relaxati si sa puteti vedea cu mai multa usurinta sub apa sau dupa ce va scufundati. De asemenea, nu ezitati sa va folositi de accesoriile care va ajuta sa plutiti. Acestea pot contribui la stabilizarea pozitiei in apa si la perfectionarea unei miscari de inot.

Atentie sporita in jur daca iti doresti sa inveti sa inoti mai bine:

Priviti cu atentie cum  inoata  cei mai experimentati. Apoi incercati sa le descompuneti miscarile si sa invatati tehnica pe bucati. De exemplu, puteti invata mai intai miscarile bratelor, apoi pe cele ale picioarelor. O practica foarte buna este sa incercati sa le exersati si acasa intinsi pe mocheta. Este un exercitiu pe care il fac si cei mai buni inotatori.

Rugati pe cineva sa va  filmeze  in timp ce invatati sa inotati. Astfel, acasa puteti vedea unde gresiti si unde evoluati.

Multi inotatori incepatori au probleme in a-si controla respiratia (cel putin, la primele lectii). Una dintre cele mai eficiente strategii este sa inspirati, sa inotati doi metri, iar apoi sa expirati. Tineti minte, cu cat respirati mai haotic, cu atat obositi mai repede, corpului uman ii place predictibilitatea.

Un sfat foarte simplu, dar de care foarte multi nu tin cont: nu respirati pe nas atunci cand inotati. Folositi gura si cand inspirati si cand expirati! Daca iti intra apa in gura, este foarte usor s-o scoti afara, iar disconfortul este, practic, inexistent. In schimb, atunci cand tragi apa pe nas, este foarte iritant si demotivant.

La primele intrari in piscina, tineti-va cu mainile de margine si incercati sa va ridicati corpul pana cand acesta este in intregime paralel cu fundul piscinei. Repetati miscarea de mai multe ori, pana o perfectionati. Apoi, in timp ce picioarele sunt paralele cu fundul piscinei, miscati-le in sus si in jos, fara a indoi genunchii. Incercati ca, pe durata acestor exercitii, sa tineti fata in apa, acest lucru va va ajuta sa aveti o pozitie cat mai dreapta.

Nu ar trebui sa petreceti mai mult de 1-2 ore pe zi in apa atunci cand invatati sa inotati, nu o sa reusiti sa invatati de prima oara sa inotati corect. Insa, dupa 10 sedinte de 1-2 ore/ zi, mai mult ca sigur,  va veti invinge frica de apa si veti stapani miscarile simple de inot ce va vor permite sa strabateti piscina de la o margine la alta.

Scroll to Top