Echipament necesar pentru inot

OCHELARII DE INOT

Nu doar profesionistii trebuie sa poarte ochelari de inot, atunci cand se antreneaza. Daca practici des acest tip de sport, la bazin sau la strand, ochelarii iti vor oferi protectia necesara si iti vor permite sa incerci mai multe tehnici de inot, care implica statul cu fata in apa timp indelungat. 

De asemenea, ochelarii te ajuta sa poti admira ceea ce vezi sub apa, cand faci scufundari. Desigur, daca practici inotul lejer, atunci cand pleci la mare, in concediu, vei avea nevoie doar de un costum de baie si multa energie pozitiva.

COSTUMUL DE BAIE/SLIPUL PENTRU INOT SPORTIV

Costumul de baie pentru inot sportiv este putin diferit fata de cele clasice, in special pentru femei. De regula, costumul de baie este unul intreg, dintr-o bucata, fara modele sau aplicatii. Materialul folosit este, de obicei, poliesterul, deoarece este mai rezistent si ofera o sustinere buna, dar si elasticitatea necesara. Cand practivi inot sportiv, ai nevoie de libertate de miscare, dar si de piese care iti permit sa te desfasori in siguranta. 

Chiar daca alegi un costum in doua piese, sutienul va fi unul de tip bustiera, pentru a oferi o sustinere ridicata. Slipii pentru barbati sunt cat mai simpli, mulati, elastici, din poliester. Boxerii sunt recomandati, deoarece au o acoperire mai buna, dar trebuie alesi corect si cu atentie.

CASCA

Casca de inot este unul dintre echipamentele a caror existenta este chiar impusa de catre proprietarii de bazine din intreaga lume. Casca protejeaza sistemul de scurgere al bazinului de fire de par, dar iti ofera si tie o serie de beneficii.

Aceasta iti protejeaza parul, urechile si pastreaza temperatura optima a capului. Alege casca in functie de marime, masurandu-ti circumferinta capului, inainte de a o achizitiona. Acestea sunt impartite in categorii, pentru femei, barbati si copii.

Scroll to Top