Cele mai frecvente intrebari despre bazinele noastre de inot in Bucuresti !
Ce echipament ne trebuie la bazin?
Fata de alte sporturi, inotul nu este un sport pretentios. Pentru a practica acest sport este nevoie de un echipament format dintr-un costum de baie, (slipi) o pereche de ochelari, un prosop, papuci si o casca in cazul parului lung.
Il pot invata eu sa inoate?
Multi parinti considera ca isi pot invata singuri copilul sa inoate, insa acestia pot folosi metode contraindicate, iar obiceiurile insusite sunt greu de inlocuit.
Unde se afla mai exact bazinul de inot ?
De la ce varsta se poate face inscrierea pentru cursurile de inot ?
Specialistii spun ca un copil este pregatit sa asimileze tehnicile de baza ale inotului inca de la varsta de 3 ani.
Sub aceasta varsta, un copil nu poate intelege indicatiile instructorului/antrenorului, iar colaborarea cu el este lenta.
Cu cat un copil va incerca mai devreme sa ‘paseasca’ prin apa, cu atat mai repede va invata.
Teama de apa si frica de inec cresc odata cu varsta, astfel ca unui copil ii va fi mult mai greu sa invete sa se mentina la suprafata apei.
Cat dureaza o sedinta ?
60 de minute. Daca copilul este plictisit sau refuza sa mai lucreze din diferite motive nu il fortam, ne oprim si restul de minute le recuperam in alta zi.
Apa este incalzita? curata? bazinul de inot este acoperit (inchis)?
Bazinuele noastre de inot sunt acoperite , dispunand de sistem de recirculare si filtrarea al apei care corespunde normelor europene, asigurand securitatea in cadrul sedintelor de inot desfasurate cu cei mici ;
– temperatura apei din piscina va fi cuprinsa intre 26-32C ;
– temperatura aerului va fi cuprinsa intre 30-36C ;
– calitatea aerului este asigurata de o instalatie de climatizare, purificare automata si dezumidificare.
Sunt vestiare, dusuri si grupuri sanitare?
Vestiarele si grupurile sanitare se prezinta intr-o stare foarte buna.
De cate ore avem nevoie pentru a invata sa inotam?
Depinde foarte mult de varsta si particularitatile individuale ale fiecarui individ. Antrenorul de inot va poate raspunde cat mai obiectiv dupa cateva sedinte.
Sfatul medicului despre inot
Cercetatorii au constatat de-a lungul anilor ca cei mai multi copii care au practicat de mici activitati sportive, si in special inotul, au parte de o buna imunitate a organismului, o crestere a capacitatii de concentrare si a starilor emotionale.
De asemenea, sportul ajuta la dezvoltarea increderii in sine si a spiritul de independenta, stimuleaza pofta de mancare si ofera un somn linistitor.
Norme minime de respectat (obligatorii)
La intrare in incinta bazinului, copii trebuie sa fie cu insotitori inclusiv la vestiare, unde vor fi ajutati sa se echipeze, iar apoi vor fi supravegheati de acestia, pana cand vor fi preluati de antrenorul de inot sau de un membru delegat al clubului de inot.
La terminarea cursului de inot copii vor fi preluati de catre insotitor de la antrenor sau de la un membru delegat si vor fi ajutati sa se echipeze.
Contraindicatii
Persoanelor care prezinta una sau mai multe boli din cele enumerate mai jos le este interzis sa intre in piscine publice, bazine de inot, bai comunale, dusuri comune.
Mai multe informatii despre cursurile de inot pentru copii sau pentru adulti gasiti pe pagina: Cele mai frecvente intrebari despre cursurile de inot !
Multumim pentru informatii ! Foarte frumos siteul, tineti-o tot asa.