Prima pagină » Cursuri de inot iarna ?

Cursuri de inot iarna ?

Bazin pentru cursuri de inot

Cursuri de inot iarna ?

Din experienta noastra, an de an, am observat ca numerosi parinti isi incureajeaza copiii sa mearga la inot in sezonul cald al anului, iar odata cu venirea sezonului rece, ii feresc de bazin.

Cursuri inot adulti sector 6

Cursuri inot adulti sector 6

Daca ai copil, cea mai mare dorinta a ta este ca cel mic sa fie sanatos si sa nu se imbolnaveasca. Si atentia ta este maxima in perioada rece a anului, cand creste numarul de viroze si gripe. Este normal sa fie asa.

Tocmai de aceea, te incurajam sa-ti aduci copilul la bazin si pe timp de iarna. Parintii care si-au depasit temerea ca cel mic ar putea raci daca face inot iarna si respecta toate masurile de precautie observa ca cel mic are o imunitate mai puternica, o circulatie mai buna si se adapteaza mai rapid la diferentele de temperatura, ceea ce reduce riscul de raceli.

Dincolo de beneficiile generale ale inotului, iata cateva motive pentru care atat medicii pediatri, cat si parintii care au vazut rezultatele inotului in sezonul rece recomanda practicarea acestui sport pe timp de iarna:

1. Copilul care merge la inot iarna isi intareste sistemul imunitar. Dupa ce incep sa mearga regulat la bazin si in sezonul rece, copiii racesc mai rar si sunt mai rezistenti in fata virusurilor.

2. Isi dezvolta abilitatea de a se adapta rapid la schimbarile de temperatura. In timpul orei de inot, copilul face diverse exercitii si sarituri, iar corpul lui trece printr-un proces de adaptare la schimbul de temperatura dintre mediul umed si uscat.

3. Inotul imbunatateste circulatia sangvina, ceea ce face ca sensibilitatea la temperaturile scazute sa se reduca. Copilul nu va mai avea mainile si picioarele reci si se va simti mai confortabil chiar si la temperaturi scazute.

4. In sezonul rece, bazinul este mai liber, astfel incat instructorii de inot se pot ocupa mai mult de fiecare copil in parte, inclusiv in timpul sedintelor de inot de grup.

5. Mersul regulat la inot tot timpul anului, indiferent de anotimp, inseamna un stil de viata sanatos pentru copilul tau, atat de necesar pentru a-si asigura o sanatate puternica pe termen lung.

Cu siguranta, iti doresti ca si al tau copil sa se bucure de o sanatate mai buna, de o imunitate mai puternica si de o rezistenta mai mare in fata racelilor si virozelor care apar in special toamna, iarna si primavara.

Daca, totusi, iti este teama de eventuale raceli, iti spunem ca le poti evita foarte usor respectand cateva reguli simple pe care le-am descris in detaliu in acest articol:

Ce sa faci astfel incat copilul sa mearga la inot iarna fara sa raceasca

Ce mai trebuie sa stii este ca cele mai mari beneficii la capitolul rezistenta a organismului si cresterea imunitatii le vei vedea dupa o perioada de cel putin 6 luni de inot, fara pauze.