Exista Vreun Pericol de la Clorul din Piscina in Timpul Sarcinii?

In timpul sarcinii, preocuparea pentru siguranta bebelusului poate determina femeile sa evite anumite activitati. Cu toate acestea, este esential sa obtina informatii corecte si sa ia decizii informate pentru a mentine starea de bine fizic si emotional. In ceea ce priveste inotul in apa tratata cu clor, exista intrebari cu privire la potentialele riscuri pentru mama si bebelus.

Nivelul de Clor in Piscina

O intrebare comuna a viitoarelor mame se refera la posibilul pericol asociat cu apa de piscina tratata cu clor. Poate clorul afecta bebelusul intr-un fel? Raspunsul, in general, este negativ, mai ales daca nivelul de clor este monitorizat corect. De fapt, un nivel prea scazut de clor poate reprezenta un risc mai mare, deoarece poate permite dezvoltarea germenilor care pot infecta viitoarea mama.

De asemenea, un nivel excesiv de clor poate fi mai problematic pentru mama decat pentru bebelus, care este protejat in mod corespunzator in uter si in lichidul amniotic. Nivelurile de clor din piscine sunt atent monitorizate si trebuie sa se incadreze in intervalul 1.0 si 3.0 PPM (parti pe milion), deoarece sub aceasta valoare nu se poate garanta eliminarea germenilor.

Beneficii ale Inotului in Sarcina

Desi exista preocupari cu privire la clor, este important sa recunoastem beneficiile pe care le aduce inotul in timpul sarcinii:

  • Dezumflarea si Flexibilitatea: In apa, vei simti mainile, picioarele si corpul mai usoare si mai flexibile, contribuind la reducerea umflaturilor.
  • Ameliorarea Durerilor de Spate: Greutatea ta va fi repartizata diferit in apa, iar presiunea asupra spatelui va scadea, oferind o oaza de usurare de durerile de spate frecvente in timpul sarcinii.
  • Relaxare Totala: In timpul sesiunilor de inot, vei putea uita pentru un timp de stresurile si temerile asociate sarcinii si te vei putea relaxa in intregime.

Cat de Mult Efort sa Depui

Cantitatea de efort depusa in timpul inotului depinde de varsta gestationala, nivelul de confort si cunostintele de inot ale fiecarei femei. In plus, studiile au demonstrat ca inotul in apa sarata poate fi mai benefic decat in apa tratata cu clor. Acest lucru se datoreaza emanatiilor toxice cauzate de evaporarea clorului din piscinele interioare cu apa incalzita.

In concluzie, inotul in piscina in timpul sarcinii poate aduce beneficii semnificative pentru sanatate si bunastare, cu conditia sa fie pastrate nivelurile adecvate de clor si sa se acorde atentie informatiilor referitoare la sanatate. Consultarea medicului si luarea deciziilor informate sunt esentiale pentru a te putea bucura de toate avantajele acestei activitati relaxante si benefice.

Scroll to Top