De ce sa mergi periodic la un bazin de inot?

De ce sa mergi periodic la un bazin de inot?

Invatarea inotului nu este doar o abilitate care va va aduce beneficii, ci in unele situatii poate fi indispensabila. Exista multe motive intemeiate pentru care este important sa inveti sa inoti, iar unul dintre ele este cu siguranta siguranta personala: mai ales daca iti place sa mergi la plaja, la piscina sau intr-o excursie cu barca. Din punct de vedere al bunastarii fizice, inotul este un antrenament complet, deoarece sunt folositi multi muschi ai corpului si sunt activate metabolismul si sistemul cardiovascular. Exercitiile fizice in apa se fac fara a solicita prea mult articulatiile, iar inotul imbunatateste si respiratia. Nu in ultimul rand, inotul are un efect benefic asupra mintii: inotul favorizeaza somnul, ajuta la reducerea stresului si amelioreaza simptomele de anxietate. Vizitele regulate la un bazin de inot sunt cea mai buna solutie pentru a obtine o sanatate de fier.

Cum sa inveti sa inoti

Multi oameni care nu au urmat un cursuri de inot in copilarie cred ca a invata sa inoti ca adult este prea dificil! Cu siguranta este nevoie de efort si determinare, dar cu un instructor bun care va poate invata cum sa invatati sa inotati, va puteti invinge teama de apa mare. Aveti la dispozitie o serie de instrumente utile, cum ar fi o placa plutitoare, care va va ajuta sa invatati la inceput. Atunci cand va decideti in sfarsit sa invatati sa inotati, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va depasiti rusinea si teama. Nu exista niciun motiv sa va simtiti jenat daca nu stiti inca sa inotati si veti vedea ca depasirea fricii poate deveni in curand pe deplin inlaturata.

Cum inveti sa respiri in apa?

Inspirati pe nas si expirati pe gura si expirati intotdeauna in apa intr-un mod fluid si ritmic. Pastrati-va trunchiul cat mai drept posibil si la acelasi nivel cu apa cand va intoarceti pentru a respira, evitati miscarile bruste pentru a fi mai aerodinamici. Prin urmare, cate ture ar trebui sa faci pentru un antrenament in piscina? Obiectivul ideal pentru antrenamentul in piscina este sa poti face 40 de ture, incercand sa reduci pauzele la 30 de minute de inot continuu.

Cum se imbunatateste respiratia in piscina?

Regula de baza este sa inspirati la fiecare trei batai, astfel incat sa puteti respira pe ambele parti si nu doar pe o parte.

Cat costa un curs de inot pentru adulti?

Cat costa sa iei lectii de inot? Exista multe tipuri de cursuri de inot, De ce am nevoie pentru un curs de inot pentru copii? Ce trebuie sa aduca copiii la piscina pentru toate cursurile de inot si pentru a beneficia cat mai mult de orele de inot? Costumul de inot este in primul rand cel care nu trebuie sa lipseasca din dulapul copilului tau daca doresti sa ii acorzi ocazia de a participa la cursurile de inot. Acesta este, evident, cel mai important element pentru incepatorii inotatori. Va mai fi nevoie probabil si de o sapca de inot, ochelari de protectie, dopuri de nas si dopuri de urechi, papuci, halat de baie si prosoape, jucarii si accesorii si se va obtine geanta de inot perfecta pentru micii inotatori. 

Scroll to Top