Cursuri de inot pentru copii

Cursuri de inot pentru copii

Cursurile de inot pentru copii reprezinta o activitate de recreere a copilului in timpul liber. Acest sport insa poate fi perceput gresit de copii datorita fricii de apa. De aceea este recomandat ca la primele sedinte sa se aleaga un antrenor de inot personal cu experienta care sa poata urmarii cu atentie evolutia copilului in mediul acvatic.

De ce cursuri de inot ?

Cursuri de inot pentru copii
Cursuri de inot pentru copii

Daca vrei sa il tii ocupat pe copilul tau pe timpul verii sau daca vrei sa il determini sa practice un sport, una dintre cele mai distractive alternative o reprezinta inotul. Dintre toate sporturile pentru copii, inotul se poate practica inca de la o varsta frageda.

Beneficii – cursuri de inot pentru copii !

Pentru copiii care invata de mici sa inoate, inotul aduce o multime de beneficii. Printre cele mai importante se numara:

 • dezvoltarea calitatilor motrice ale corpului si imbunatateste rezistenta fizica.

 • copiii care invata de mici sa inoate demonstreaza abilitati fizice imbunatatite considerabil, acestia avand un echilibru si o coordonare a corpului mai buna decat copiii care nu au incercat acest sport.

 • inotul dezvolta calitati precum viteza, indemanarea, rezistenta si forta. S-a demonstrat faptul ca bebelusii care practica gimnastica acvatica invata inca de la 10 luni sa mearga fara sustinere.

 • inotul creste rezistenta fizica si imbunatateste functionalitatea aparatului cardio –respirator.

 • inotul stimuleaza pofta de mancare a copilului si il ajuta sa aiba un somn linistitor.

 • inotul creste capacitatea de concentrare si dezvolta inteligenta emotionala a copilului. Psihologii sustin ca 70% dintre copiii care practica inotul se bucura intens de acest sport, capata incredere in sine si isi dezvolta spiritul de independenta.

 • inotul contribuie la dezvoltarea unui corp armonios si poate fi un sport practicat usor si de catre copiii care nu au o conditie fizica foarte buna si carora, de obicei, nu prea le place miscarea.

Cursuri de inot pentru copii si bebelusi

Trebuie sa stiiti ca inotul poate fi practicat inca de la o varsta frageda. Parintii care vor sa isi familiarizeze copilul cu acest sport o pot face inca din primele zile de viata ale micutului, acomodarea cu mediul acvatic avand loc acasa, sub atenta indrumare a unui specialist. Dupa varsta de 4 luni, copilul poate face cunostinta cu piscina, iar dupa 1 an, copilul incepe sa se familiarizeze cu tehnicile de inot . Deasemenea trebuie sa tineti cont ca bazinul ales pentru un nou-nascut trebuie sa contina apa tratata prin electroliza sau ionizare, fara clor si alte substante cu rol de distrugere a bacteriilor. Deseori acestea au un efect nociv asupra copiilor de pana in 3 ani.

Inotul este un sport accesibil

Spre deosebire de alte sporturi, inotul nu prezinta o investitie financiara foarte mare. Echipamentul nu este costisitor, iar preturile cursurilor sunt accesibile. Copilul va avea nevoie doar de un costum de baie, casca si ochelari pentru inot, dopuri de urechi si, optional, o pereche de labe si tub pentru respiratia sub apa.

Locatii pentru cursuri de inot

Mult mai important este insa bazinul clubului de inot. Evalueaza fiecare oferta in parte, in functie de facilitatile oferite, atmosfera, curatenie la piscina, intervalul orar in care se desfasoara cursurile, pret. Unele dintre cele mai respecate bazine de inot pot fi gasite in linkurile de mai jos, acestea sunt reprezentate de cluburi de inot cu experienta de peste 10 ani in domeniu iar riscurile copiilor sunt inexistente.

Deasemenea beneficiati de oferte la inscrierea prin formular pentru bazinele:

 1. Bazinul Carol Davila
  (pe B-dul Eroii Sanitari nr.8 in Cotroceni langa spitalul Municipal)
  Detalii | Inscriere

 2. Bazinul Steaua Bucuresti
  (pe Bd.-ul Ghencea nr.35, sector 6 Bucuresti)
  Detalii | Inscriere

 3. Bazinul din Berceni
  (in sectorul 4 cartier Berceni)
  Detalii | Inscriere

 4. Bazinul Olimpia – Iancului
  (pe soseaua Iancului nr.128 A)
  Detalii | Inscriere

 5. Bazinul Liceului Dante Alighieri
  (Aleea Fuiorului, Nr. 9)
  Detalii | Inscriere

 6. Bazinul de inot Persepolis
  (Aleea Fuiorului, Nr. 9)
  Detalii | Inscriere

Scroll to Top