Cluburi de inot in Bucuresti

Cluburile de inot din Bucuresti

Copiii au nevoie de sport pentru a se dezvolta armonios, atât fizic cât si psihic. Dar nu orice sport este potrivit. De fapt, înotul este singurul sport recomandat de specialisti pentru copiii de pâna în 10 ani! În jurul vârstei de 5 ani este momentul optim pentru a-si da copilul la cursuri de înot. Pâna atunci, ei nu au capacitatea de a-si coordona miscarile. Vezi mai jos o lista a celor mai importante centre care ofera cursuri de înot pentru copii, cu antrenori specializati! Afla tarifele, programul, facilitatile piscinelor si cum se desfasoara cursurile de înot!

Clubul de inot Mall Sun Plaza

In cadrul clubului Viva Sport puteti beneficia de cursuri de inot atat pentru copii cat si pentru adulti. Varsta minima pentru copii este de 4 ani, dar se pot face si exceptii in functie de abilitatile fiecarui copil. Cursurile de inot se desfasoara sub stricta supraveghere a instructorilor si antrenorilor de inot ai clubului Viva Sport. O grupa are maxim 7 copii. Pentru a putea participa lacursurile de inot este necesara programare la Receptia clubului.

Clubul de inot Aqua Team

Copiii vor fi supravegheati de antrenori specializati. Temperatura apei este de 26-28 grade, iar cea a aerului de 26-27 grade.

Grupe: Antrenorii Aqua Team lucreaza în echipa în timpul cursurilor de înot pentru copii. Astfel, întotdeauna grupa de copii va fi supravegheatt de cel putin 4 antrenori. La grupa de începatori, vor fi prezenti minim un antrenor în apa si unul pe uscat. Grupa de avansati este supravegheata de unul sau doi antrenori. Copiii sunt împartiti pe grupe astfel încât sa fie maxim 10 copiii/profesor. Vârsta minima de înscriere este de 5 ani.

Activitati: Prima ora de înot începe cu împrietenirea cu antrenorul; este important ca cel mic sa aiba încredere în profesorul sau. Apoi, urmeaza împrietenirea cu apa. Intrarea în apa se face treptat, iar „învatarea se bazeaza pe principiul trecerii de la cunoscut la necunoscut, de la usor la greu, de la simplu la complex.”.

Specialistii de la Aqua Team au elaborat un program în patru pasi, care sa fie placut si folositor copiilor. Primul pas este broscuta – adaptarea în mediul acvatic. Urmeaza dezvoltarea echilibrului si miscarilor de baza (ratusca) si dezvoltarea capacittailor motrice (pestisor). Ultimul pas este tehnica delfinului, unde se urmareste mobilitatea crescuta prin mediul acvatic: perfectionarea stilului craul si spate, precum si acomodarea cu procedeele bras si fluture.

Copiii care vor manifesta potential pentru sportul de performanta nu vor fi trecuti cu vederea. Acestia vor fi selectati de specialistii Aqua Team pentru a fi integrati în echipe de performanta de înot, polo pe apa sau sarituri în apa.

Aqua Team – bazinul Miramar

Copiii au la dispozitie tot bazinul complexului Miramar pentru lectiile de înot. Adâncimea acestuia variaza între 1,60 si 2,20 metri. În functie de nivel (începator, intermediar, avansat), fiecare copil înoata pe unul din cele trei culoare speciale.

Program: În perioada vacantei de vara, cursurile de înot pentru copii se desfasoara în regim intensiv. De luni pâna vineri, cursurile se tin de la 10.00 la 13.00 si de la 16.30 la 20.30, din ora în ora. În weekend, lectiile încep de la ora 10.00, 11.00 sau 12.00.

Tarife: Pentru 10 sedinte timp de doua saptamâni, zilnic de luni pâna vineri, tariful este de 200 de lei. Acelasi pret se aplica si în cazul scolii de weekend – 8 sedinte timp de patru saptamâni, sâmbata si duminica.

Locatia: Bazinul Complexului Miramar din Bulevardul Chisinau, nr. 6 – 8, sector 2

Aqua Team – bazinul din regie

Bazinul din regie unde se desfasoara cursurile de înot are 2 metri înaltime. Micutii pot înota pe trei culoare: începatori, intermediari si avansati. În functie de rapiditatea de învatare, fiecare progreseaza si avanseaza pe urmatorul culoar.

Tarife: Tariful este de 300 de lei pentru 10 sedinte ce tin doua saptamâni, in fiecare zi de luni pâna vineri. Pretul este acelasi si pentru începatori, si pentru avansati.

Program: De luni pâna vineri cursurile pentru începatori si avansati se desfasoara între orele 10.00-13.00 si 16.00-19.00, din ora în ora. Doar pentru avansati, mai este un interval orar disponibil: 19.00-20.00.

Locatie: Bazinul din Regie – Strada Larisa, sector 6 Bucuresti

World Class Health Academy

Piscinele din centrele World Class Health Academy sunt destinate lectiilor de înot, programelor de aqua fitness si aqua baby, dar pot fi folosite si de clientii amatori, care doresc doar sa se relaxeze câteva minute.

Program: Cursurile pe grupe se din în timpul saptamânii, de la ora 16.00-18.00, iar cele individuale în weekend. Copiii sunt supravegheati în permanenta de 3 antrenori.

Tarife: Lectiile pentru copii, modul INDIVIDUAL, costa 170 euro si reprezinta 11 sedinte, în timp ce antrenamentul ÎN GRUP, 11 sedinte, costa cu 70 euro mai putin, adica 100 euro. La adulti, 11 sedinte costa 170 euro.

Grupe: Numarul grupelor variaza, dar un grup nu va fi niciodata mai mare de 10 copii, instruiti de un antrenor. Vârsta minima de înscriere este 4 ani, iar vârsta maxima 16 ani.

Activitati: Instructorii încearca sa faca fiecare ora de înot diferita, atractiva: „Nu repetam aceleasi exercitii doua zile la rând, dar facem exercitii cu pluta, de respiratie’’. Copiii cu fobie de apa au parte de atentie si grija – ‘Încercam sa le dam încredere povestindu-le cum am învatat noi sa înotam si alti copii, la rândul lor. Cel mai important lucru este sa comunici cu fiecare copil în parte. Orele de înot sunt personalizate’

La începatori, antrenament în grup, antrenorii pun accent pe stilul Craul si spate. La individual, însa, cei mici au ocazia sa învete Bras si Fluture/Delfin, cu conditia sa fi deprins stilurile mai usoare.

Locatie : În Bucuresti, centrele World Class Academy se afla pe: Calea Victoriei nr. 63-81 (Hotel Centre Ville), Calea 13 Septembrie nr. 90 (Hotel Mariott), Calea Dudesti nr. 188 (InCity), Str. Erou Iancu Nicolae 103 bis (Jolie Ville Galleria) si Bulevardul Timisoara Nr 26 (Plaza Mall)

Body Art Fitness Spa – Rin Grand Hotel

Piscina clubului este dedicata lectiilor de înot pentru copii, adulti ori programului Aqua Baby,, înot sportiv sau doar pentru relaxare. Aceasta are o 180 mp (20m x 9m) si o adâncime de 1,40 metri.

Tarife: Copiii membrilor Body Art beneficiaza de un pret redus: 10+1 sedinte costa 100 de euro. Un card de înot de 10+1 sedinte pentru copiii ai caror parinti nu sunt membri costa 150 de euro. Durata unei sedinte este de 55 de minute.

Grupe: Antrenorii de la Body Art lucreaza cu mini grupuri de 4-5 copii, de varste si niveluri apropiate. Vârsta minima de înscriere la cursurile de înot este de 3-4 ani, iar în programul Aqua Baby 3 luni.

Scroll to Top