Cel mai adanc bazin de inot din lume

Y-40 Deep Joy din Italia detine recordul pentru cea mai adanca piscina din lume la 137 de picioare, dar nu pentru mult mai mult timp.
Y-40 Deep Joy, asa cum este cunoscut, este in prezent cea mai adanca piscina interioara din lume. Detine literalmente Recordul Guinness ca fiind cea mai adanca piscina din lume, cu o adancime de 137 ft. 9,54 in. In punctul sau cel mai adanc. Aceasta este inaltimea unei cladiri de 14 etaje, lungimea a trei autobuze scolare sau mai inalta decat statuia braziliana Hristos Mantuitorul.

La suprafata, piscina arata de fapt ca piscina interioara de zi cu zi. Nu ai sti doar privindu-l ca este cea mai adanca piscina din lume. Se pare ca piscina dvs. comerciala standard are o lungime de 69 de picioare si o latime de 59 de picioare. Dar odata ce va scufundati, va va sufla mintea.

Y-40 este intr-adevar un labirint de spatii proiectate pentru diferite activitati subacvatice de inot, scufundari si vizionare. Piscina are diverse adancimi pentru scafandrii de toate nivelurile si unele caracteristici interactive interesante. Are patru pesteri artificiale subacvatice care simuleaza ceea ce ai putea intalni in ocean, o zona cilindrica cu adancimi extreme pentru experientele scafandrilor care doresc sa-si depaseasca limitele, diverse margini, panouri de vizionare din sticla subacvatica pentru spectatori si chiar un tunel transparent de 43 de picioare pentru vizitatori care nu vor sa se ude.

Y-40 ofera, de asemenea, experiente gratuite de scufundari, scufundari, antrenamente de evacuare a submarinelor si o tabara de vara. Au chiar si o aplicatie care va ofera o harta 3D interactiva, astfel incat sa va puteti pregati digital scufundarile.

Din cand in cand, condimenteaza lucrurile si arunca o instalatie temporara in piscina ca o masina sau o motocicleta pentru ca scafandrii sa se joace. Ca aceasta masina din anii cincizeci

Y-40 este, de asemenea, folosit ca loc de antrenament pentru multi sportivi, inclusiv echipa de inot sincronizat din Italia, echipa de scrima si inotatorii internationali.

Chiar si scafandri si interpreti de renume mondial precum Ilaria Molinari si Julie Gautier vin sa se antreneze. Giovanni Boaretto spune ca toti vin sa lucreze la antrenamentul lor mental (mai degraba decat fizic) in apa. Asta pentru ca piscina este plina cu peste un milion de galoane de apa naturala, incalzita termic. (1.135.939 galoane SUA pentru a fi exact) Provine dintr-un put termic, deci nu necesita nici o igienizare sau substante chimice si ramane in mod natural la 90F grade, deci nu aveti nevoie nici de un costum de baie.

Bucuria Y-40 Deep permite vizitatorilor un alt mod, mai activ, de a experimenta proprietatile vindecatoare ale apei prin scufundari. Sursa initiala a apei este bazinele necontaminate ale muntilor Lessini, la poalele Alpilor, la mai mult de 80 de mile distanta. Calatoria prin roca calcaroasa, la o adancime de 6.560-9.840 ft, poate dura mai mult de 25 de ani. In acest timp apa este mentinuta la presiuni si temperaturi ridicate, asa ca atunci cand apare in cele din urma este imbogatita cu saruri minerale, renumite pentru proprietatile lor antioxidante, antiinflamatoare si antiseptice.

In plus, namolul termic euganeean, care este excavat din lacul termal din parcul national unde se afla Hotel Terme Millepini, este si mai eficient. Are un ingredient brevetat si ofera baza pentru serviciile spa semnate de hoteluri. De fapt, in 2013, noroiul a primit o licenta europeana pentru eficacitatea sa in tratarea artritei, artrozei si traumatismelor.

Scroll to Top