Recordurile mondiale, europene, nationale se pot stabili numai in bazine construite in conformitate cu regulamentele internationale de inot.
Bazinele trebuie sa aiba o lungime de 50m, cu o latime de 21m, adancimea apei pe toata lungimea distantei trebuie sa fie de minimum 1,80m. Ele trebuie sa fie marcate de 8 culoare instalate pe partea cea mai lunga a bazinului, avand o latime intre ele de 2,50m. Pe o distanta de 5m de la fiecare capat al bazinului, culoarea plutitoarelor poate sa fie alba sau rosie, distincta de restul lungimii. Culoarul de mijloc favorit (4) este marcat de culoarea galbena. Uneori, 2 culoare, nr. 4 si 5, sunt marcate (favorite) in culoarea galben. Peretii bazinului trebuie sa fie verticali si paraleli intre ei. Fundul bazinului va fi marcat de benzi de culoare inchisa, trasate in centrul fiecarui culoar. Latimea lor va fi intre 20-30 cm. Aceasta se va termina cu 2m inainte de capatul bazinului.
Franghia pentru startul gresit va fi asezata la 15m de la ambele capete ale bazinului.
Bloc-startul va avea o inaltime minima de 50-70cm de la suprafata apei. Ele vor fi antiderapante, avand montate de o parte si de alta manere pentru startul in procedeul de inot spate, plasate la o inaltime de 30-60cm de la suprafata apei. Fiecare bloc-start va fi numerotat pe toate partile, pentru a fi vizibil de catre arbitri. Nr. 1 va fi numerotat in partea dreapta a liniei de plecare, privind cu fata spre bazin.
Echipamentul electronic va trebui montat pentru fiecare culoar in parte, ele ridicandu-se cu 30cm deasupra apei si sub suprafata apei cu 60cm. Temperatura apei in bazinele din aer liber trebuie sa aiba 22-250C, iar in bazinele acoperite – 27-280C
Bazinul de inot se afla in Statiunea San Alfonso del Mar Cu toate acestea, am gasit o statiune privata în Algarrobo, Chile, fiind recunoscuta ca fiind cea mai mare piscina…
Y-40 Deep Joy din Italia detine recordul pentru cea mai adanca piscina din lume la 137 de picioare, dar nu pentru mult mai mult timp. Y-40 Deep Joy, asa cum…
Piscinele interioare sunt centrul de atractie pentru orice iubitor al sportului, indiferent daca este bazinul este pentru cursuri de inot sau pentru divertisment sau pur si simplu o piscina de…
Un bazin de inot este un loc in care intra zilnic sute de persoane. Iar in anumite intervale orare mai aglomerate, in bazin se afla simultan zeci de persoane, adulti…
Intinderi, tehnici, echipamente, eticheta, timp si intensitate. Inotul are un set de reguli si strategii care sunt traduse prin antrenamente solicitante si o conditie fizica excelenta. Inotul este una dintre…
Ministerul Turismului si Dezvoltarii Regionale a cheltuit 133,6 milioane de lei (31 mil. euro) in 2009-2011 pentru dezvoltarea de bazine de inot in tara. Primele doua obiective finalizate in cadrul…