Bazinele de înot in conformitate cu regulamentele

Bazinele de inot

Recordurile mondiale, europene, nationale se pot stabili numai in bazine construite in conformitate cu regulamentele internationale de inot.

Bazin-Olimpic-Izvorani-
Bazin-Olimpic-Izvorani

Bazinele trebuie sa aiba o lungime de 50m, cu o latime de 21m, adancimea apei pe toata lungimea distantei trebuie sa fie de minimum 1,80m. Ele trebuie sa fie marcate de 8 culoare instalate pe partea cea mai lunga a bazinului, avand o latime intre ele de 2,50m. Pe o distanta de 5m de la fiecare capat al bazinului, culoarea plutitoarelor poate sa fie alba sau rosie, distincta de restul lungimii. Culoarul de mijloc favorit (4) este marcat de culoarea galbena. Uneori, 2 culoare, nr. 4 si 5, sunt marcate (favorite) in culoarea galben. Peretii bazinului trebuie sa fie verticali si paraleli intre ei. Fundul bazinului va fi marcat de benzi de culoare inchisa, trasate in centrul fiecarui culoar. Latimea lor va fi intre 20-30 cm. Aceasta se va termina cu 2m inainte de capatul bazinului.

Franghia pentru startul gresit va fi asezata la 15m de la ambele capete ale bazinului.
Bloc-startul va avea o inaltime minima de 50-70cm de la suprafata apei. Ele vor fi antiderapante, avand montate de o parte si de alta manere pentru startul in procedeul de inot spate, plasate la o inaltime de 30-60cm de la suprafata apei. Fiecare bloc-start va fi numerotat pe toate partile, pentru a fi vizibil de catre arbitri. Nr. 1 va fi numerotat in partea dreapta a liniei de plecare, privind cu fata spre bazin.
Echipamentul electronic va trebui montat pentru fiecare culoar in parte, ele ridicandu-se cu 30cm deasupra apei si sub suprafata apei cu 60cm. Temperatura apei in bazinele din aer liber trebuie sa aiba 22-250C, iar in bazinele acoperite – 27-280C

Scroll to Top